Mire figyeljünk az egyiptomi szörftábor alatt ?!!

szörftábor és kitesurf tábor/ november 27, 2015/ Pinterest.com/

szörftábor 2016

 

Beutazási feltételek az egyiptomi szörftáborosoknak :

Magyar állampolgároknak a belépéskor még 6 hónapig érvényes útlevél és vízum szükséges, ame­ lyet mindenki beszerezhet egyénileg az Egyiptomi Nagykövetségen vagy a repülőtéren érkezéskor, vagy a Kartago Tours közvetítésével. Utóbbi esetben is megérkezéskor, a repülőtéren kapjak a vízumot (te­ lepített vízum). Külföldi állampolgárok a vízumot az Egyiptomi Nagykövetségen válthat ják ki.

A repülőn a poggyászsúlyhatár: 15 kg/fő.

Időeltérés

Magyarországgal megegyező időzóna.

Hivatalos nyelv szörf angol

Arab, de szinte mindsnho’ hp,zélnek angolul vagy németül is.

Hivatalos pénznem

Egyiptomi font (LE). Váltó~énze a piaszt;r (~font-~oo piaczter). Behoz~t~l~ ll, ktvltele tilos, e7Prt az USD-t vagy az Eurótjavas~ljuk, a~ellyel gy?kran fizethetnek is. Bankautomatak korlátozottan allnak rendelkezésre. Elfogadott hitelkártyák: American

Express, Visa, MasterCard.

Egészségügyi ellátás , … , ” ,

A csapvíz nem fogyaszthato. KerulJe~ a!- utcan vas~­ rolt zöldségek, gyümölcsök fogyaszt~sat. H~s~ene­ ses megbetegedés előfordulhat, ezert az erzekeny

gyomrúaknak érdemes házipatikával felkészülniük szörf vitorla. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szál­ loda személyzetéhez!

Elektromos áram

220 V. Szinte minden szállodában használható a ma­ gyar szabvány szerinti dugós csatlakozó, néhány esetben azonban adapter szükséqes, amely a helyi üzletekben beszerezhető.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább l éves jo~o­ sítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvany kiváltása is szükséges. A helyi közlekedési szokások alapos ismerete elengedhetetlen, ezért irodánk in­ kább a taxit, illetve a távolsági buszokat ajánlja.

Közlekedés

Az ország felszíni tagoltsága miatt nyugat-keleti irányú útvonalakkal szinte egyáltalá~ ne~ ren,de,lkezik (kivétel a Földközi-tenger partvidéke es nehany, a tengerpartra vezető út:’0n~I, pl. ?ena:Safaga). A fő pqak-déli köziskedési sava Nilus volqye, ahol Kairó és Asszuán között vasútvonal is fut. Több autób~sztárs~ság ,mükö?ik, szinte ~alame,n~y! na­ gyon jo szolgaltatast nyuJt. A windsurf tunsta kat szalli,to au­ tóbuszok egy kormányrendelet miatt a nagyvarosok között konvojokban közlekednek. ezeknek rneqha­ tározott indulási idejük van. A var?sokon belu! a, helYi tömegközlekedést az irányta~ikkent fu~kClo~alo rnik­ robuszok jelentik, ezekkel barmlkorba.rhova ellehet jutni. Hurghada és Sharm EI Sheikh kozott rendszeres

hajójárat közlekedik, valamin a nagyobb városokat belföldi repülőjáratok (Egyptair) köti össze.

Szervízdíj surf

FelhívjukTiszte Utasainkfigyel ét, hogyegyipto i út jainknál szervízdíjköltséggel kell számol i, a ely­ nek összege üdülések és hajóuta ese én 5.000 F . Jelen díjat az utazás megkezdése előtt a részvéte­ li díjjal együtt irodánkbanfpartnerirodáin ban ell befizetni. 15 éves kor alatti utasainknál ezzel az ősz­ szeggel nem kell számolni. A Közel- ele en szo ás (az idegenforgalom alapfe étele) a borravaló, amelye helyi képviselőnk használ fel a kön ebb üq inté­ zés érdekében (ún. belső személyzet, határőrö , vámtisztek, szállodai management). egértésü e előre is köszönjük!

Szállodák értékelése > szörf

A megadott kate~óriák a helyi ~I a al~s ~eso:olást jelentik, amely eltemet az europal norm~kt?1. M}nd~n szállodánál szerepel a Kartago Tours ertekelese IS, amely a magyarországi normáknak megfelel.

Borravaló •

A Közel-Kelet idegenforgalmánakjell~ ,_oje, a bol­ dogulás alapfeltétele egyöss~e2 (~erv,ud’J), amelye az ún. belső szemelyzet (hataroro l amoso , ~otel managerek) javadalmazására for~ ~n,’ T~rmesze­ tesen ettől fuggetlenOI mtnden IIstotol mln~en ol elvárják a borravalót, amelynek ö,sszege a tunz us­ ban általánosan elfogadott szabalyok szenn alakul (kb. 10%).

Kitesurf Balaton

A Kitesurf tanulás helyszínei szörftábor

Balaton *

         

Velencei tó *

         

Fertő tó *

         
Show me the results

Add your questionAz 5 legjobb HASONLÓ cikk